Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel

Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel

10 ingredienser

40 m

Snabbt som ögat har du denna på bordet! Lika god varm som ljummen, och har det blivit över kan du värma den i ugnen hastigt och servera som tillbehör till soppa.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 förp smördeg (finns glutenfri)
  • 1 förp crème fraîche
  • salt
  • 2 dl ost, riven (smakrik)
  • 10-15 brysselkål
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk tryffelolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Rulla ut degen, bred över crème fraîche och salta. Strö över osten.
  3. Dela brysselkål i kvartar och vänd i salt och olja. Lägg kålen på pizzan.
  4. Baka pizzan i 25 minuter.
  5. Mal slutligen svartpeppar över pizzan och toppa med timjan.