Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel

Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Smördegspizza bianco med brysselkål och tryffel

4

10 ingredienser

40 m

Snabbt som ögat har du denna på bordet! Lika god varm som ljummen, och har det blivit över kan du värma den i ugnen hastigt och servera som tillbehör till soppa.

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp smördeg (finns glutenfri)
  • 1 förp crème fraîche
  • salt
  • 2 dl ost, riven (smakrik)
  • 10-15 brysselkål
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk tryffelolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Rulla ut degen, bred över crème fraîche och salta. Strö över osten.
  3. Dela brysselkål i kvartar och vänd i salt och olja. Lägg kålen på pizzan.
  4. Baka pizzan i 25 minuter.
  5. Mal slutligen svartpeppar över pizzan och toppa med timjan.