Smördegspastejer med skaldjursstuvning

Smördegspastejer med skaldjursstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegspastejer med skaldjursstuvning

11 ingredienser

Här bygger receptet på färdiga smördegspastejer. Har du färdigfrysta så tina dem i god tid.

Ingredienser

portioner
  • 8 frysta smördegspastejer

Stuvning:

  • 2 msk margarin
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 förp sparris [ca 200 g]
  • 1 förp musslor i vatten [200 g]
  • 200 g räkor med skal
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grädda pastejerna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs svampen med margarinet i en kastrull tills den mesta vätskan kokat in. Pudra över mjölet och späd med grädden och ev. lite musselspad. Krydda och småkoka ca 10 min.
  3. Vänd ned avrunnen sparris och musslor i stuvningen samt de skalade räkorna. Hetta upp.
  4. Fyll stuvningen i pastejerna och garnera med persilja.