Smördegsflarn 
med spenat, rödlök och getost

Smördegsflarn 
med spenat, rödlök och getost.
Foto: TV4

Smördegsflarn 
med spenat, rödlök och getost

10

12 steg att laga

10 ingredienser

35m

Ugnsgräddade smördegsflarn med getost, honung och rostade pinjenötter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 rödlök
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 1 rulle kyld smördeg, ca 150 g
  • flingsalt
  • 125 g getost
  • svartpeppar, nymald

Toppa med

  • honung, flytande
  • 3 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva rödlöken.
  3. Hacka vitlöken.
  4. Mjukstek rödlöken på låg värme i olivolja, 10-15 minuter.
  5. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.
  6. Dela smördegen i fyra delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck ut lätt, ej för platt, och vik upp en kant runtom.
  8. Fördela spenaten på degen, lägg rödlöken ovanpå.
  9. Smula över flingsalt och getost samt peppra lätt.
  10. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  11. Under tiden rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg.
  12. Ta ut smördegsflarnen och ringla över honung och de rostade pinjenötterna.