Smördegsflarn 
med spenat, rödlök och getost

35m
4
Smördegsflarn 
med spenat, rödlök och getost.
Foto: TV4

Ugnsgräddade smördegsflarn med getost, honung och rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 oktober 2017
35m
4

Du behöver

  • 1,5 rödlök
  • 1,5 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 g färsk babyspenat
  • 1 rulle kyld smördeg, ca 150 g
  • flingsalt
  • 125 g getost
  • svartpeppar, nymald

Toppa med

  • flytande honung.
  • 3 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva rödlöken.
  3. Hacka vitlöken.
  4. Mjukstek rödlöken på låg värme i olivolja, 10-15 minuter.
  5. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.
  6. Dela smördegen i fyra delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck ut lätt, ej för platt, och vik upp en kant runtom.
  8. Fördela spenaten på degen, lägg rödlöken ovanpå.
  9. Smula över flingsalt och getost samt peppra lätt.
  10. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  11. Under tiden rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg.
  12. Ta ut smördegsflarnen och ringla över honung och de rostade pinjenötterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept