Smillas glutenfria tortillabröd

128 röster
45 m
5 bröd
Smillas glutenfria tortillabröd
Foto: TV4

Efter att ha testbakat cirka 100 olika sorters tortillabrödsdegar blandade jag i frustration ihop allt som stod kvar på diskbänken och lät den kladdiga smeten stå i en bunke – och då plötsligt blev det ett fantastiskt bröd som gick att skrynkla ihop fullständigt utan att spricka! Så bli inte misstänksam när du läser ingredienslistan, bröden blir hur bra och goda som helst. /Smilla

45 m
5 bröd

Du behöver

  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • majsmjöl, till kavlingen

Gör så här

  1. Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel i en bunke med rundad botten. Häll sedan i fiberhusken och blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå cirka 20 minuter. 

  2. Lägg den kladdiga degen på en mjölad köksbänk och klappa in degen med majsmjöl tills den inte kladdar längre. 

  3. Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll. 

  4. Mjöla lite till på bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund och fin. Degen är väldigt elastisk så man får kavla mycket innan den ger med sig. Bröden ska ha samma storlek som pannkakor.
  5. Stek bröden i en torr panna på ganska låg värme. Blir värmen för hög blir bröd- en hårda och kan spricka när man ska vika dem. De ska bara stekas några få minuter på varje sida och på sin höjd få lite färg.
8 juni 2015