Smashed krämig potatissallad med krispiga grönsaker

Felix Smashed krämig potatissallad med krispiga grönsaker
Foto: Köket.se

Smashed krämig potatissallad med krispiga grönsaker

15 ingredienser

30 min

Smahed potatosalad - som en krämig variant med krossade kroketter. Krispigt och krämigt i en ljuvlig kombination, perfekt till grillkvällen.

Felix tipsar!
Felix potatiskroketter

Felix tipsar!

Felix frasiga potatiskroketter - gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Potatiskroketter
  • 25 g smör, smält
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 knippe rädisa
  • 1 gurka
  • 2 schalottenlökar

Dressing

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 kruka dill, finhackad
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp potatiskroketterna på en plåt med bakplåtspapper och låt tina. Krossa sedan kroketterna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och pressa ner en klyfta vitlök, låt fräsa någon minut. Pensla kroketterna med smöret och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och blivit riktigt krispiga.
  3. Skölj och skär selleri, gurka och rädisor i fina små bitar. Skiva schalottenlöken.
  4. Blanda samman dressingen. Smaka av med citronjuice, zest, salt och peppar.
  5. Blanda ihop potatisen och grönsakerna tillsammans med dressingen. Servera på en gång.
TIPS!
Tips från Felix!
Felix Krispiga potatiskorgar med topping

Tips från Felix!

15 snabba recept med potatis

Läs mer