Smashed burger med bearnaise och haricots verts

Lohmanders Smashed burger med bearnaise och haricots verts
Foto: Köket

Smashed burger med bearnaise och haricots verts

11 ingredienser

30 min

En klassisk burgare slår aldrig fel men har du provat att ha på bearnaise någongång? Det är SÅ gott! Till det vitlöksbakade haricots verts a.k.a "gröna pommes".

Lohmanders Bearnaise Original
Lohmanders Bearnaise Original flaska produkt

Lohmanders Bearnaise Original

Vår omtyckta och klassiska bearnaise - nu i praktisk flaska!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Haricots verts

  • 300 g haricots verts
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt

Hamburgare

  • 1 bifftomat, skivad
  • 1 silverlök, skivad
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 hamburgerbröd, rostad
  • 500 g nötfärs
  • 1 cheddarost (1-2 skivor per biff)
  • 1 Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

Haricots verts

  1. Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.
  2. Lägg haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med olivolja, flingsalt, pressad vitlök och rör om. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter tills kanterna fått färg.

Hamburgare

  1. Skiva tomat, silverlök och bryt några blad av krispsalladen. Lägg allt i en bunke och fyll med iskallt vatten så håller det sig krispigt vid servering.
  2. Rosta bröden i lite olja i en panna.
  3. Forma nötfärsen till 4 jämnstora bollar. Värm en stekpanna med olja på medelhög värme. Lägg ner bollarna, pressa ner till platta biffar och håll kvar några sekunder. Stek 1-2 minuter per sida tills de fått färg. Lägg på ostskivorna när det är dags att vända biffarna.

Servering

  1. Bygg din burgare med tillbehör och toppa brödlocket med Lohmanders Bearnaise Original.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Nachotallrik med lime och chipotlesås

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer