Smash burger

Foto: Tv4
Smash burger
18 ingredienser
30 m
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Smash burger
- 750 g högrevsfärs (gärna med extra bringa)
- olja
- salt
- svartpeppar
Karamellserad lök
- 3 msk smör
- 3 gula lökar
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk vinäger
- 1 dl vatten
Rostade potatisklyftor
- 600 g potatis
- olja
- salt
- peppar
Tryffelmajonnäs
- majonnäs
- tryffelolja (med chili)
Tillbehör
- 4 skivor cheddarost
- 4 blad krispsallad
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
Smashburger
- Krydda högrevsfärden och forma till bollar. Ställ kylen till det är dags för tillagning. Pressa ner biffarna i pannan till platta burgare, lägg på en skiva cheddar medan burgaren ligger i pannan så den smälter lite.
Karamelliserad lök
- Skiva den gula löken och stek glansig i smör. Strö över sockret och häll i vatten och vinäger. Låt det koka in.
Rostade potatisklyftor
- Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och rensa potatisen. Skär den i klyftor, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Tryffelmajonnäs
- Blanda majonnäs och tryffelolja (mängd olja kan justeras efter smak). Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Montera smashburgarna i bröden med sallad, tryffelmajonnäs och karamelliserad lök. Servera med potatis och tryffelmajonnäs vid sidan av.