Smaksatt ischoklad

Carla von hofsten profilbild ny

Smaksatt ischoklad

10 ingredienser

30 min

"Att blanda ljus och mörk choklad gör ischokladen ännu godare! Använd den choklad du tycker är godast, vill du använda 100 g mörk apelsinchoklad istället för att blanda mörk och ljus choklad så gör du det. Ischokladen blir ännu godare med lite crunch i, testa att smaksätta den med någon av smaksättningarna nedan!" /Carla von Hofsten

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g ljus bakchoklad
  • 50 g kokosolja (kokosfett)

Förslag på smaksättning

  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 msk espresso
  • 1 dl Mariannegodis, hackade
  • 1 dl polkagrisar, hackade
  • 1 dl blandade nötter, torrostade och finhackade (+ flingsalt)
  • 1 dl torkade bär (tranbär, fikon, aprikoser eller kanderade apelsinskal)
  • 1 dl godis (t.ex. geléhallon, lakritskarameller)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sprid ut formarna på en bricka.
  2. Fördela vald smaksättningen i formarna. Det är mycket enklare att sprida ut bitarna i formarna först och sedan hälla ischokladen över jämfört med att röra ner smaksättningen i ischokladen och sedan hälla upp smeten.
  3. Hacka chokladen grovt.
  4. Smält kokosfettet i en kastrull.
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör i chokladen tills allt har smält samman.
  6. Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare.
  7. Låt dem stå kallt tills de har stelnat.