I samarbete med Kronfågel

Grillade kycklingben med en krämig rödbetssallad med äpple

1 röst
20 m
4
Kronfågel Smakrika kycklingben med en krämig rödbetssallad med äpple
Foto: Kronfågel

Svenska kycklingben från Kronfågel - Gott & hållbart

Kronfågel kycklingben NY

En rustik och god kycklingsallad med nygrillade kycklingben. Lägg till färska valnötter för en krispighet och mezeyoghurt för syrlighet. Snabblagad, lätt och helt rätt alla dagar i veckan!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8-12 Kronfågel kycklingben
  • 400 g inlagda rödbetor, skivade
  • 2 äpplen, tärnade
  • 2 msk grov senap
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk valnötter, hackade
  • 4 salladslökar
  • 2 dl mezeyoghurt (eller matlagningsyoghurt)
  • 1 tsk malen fänkålsfrö
  • 1 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tänd på grillen och vänta tills du fått en fin glöd. Grilla kycklingbenen till de är helt genomstekta och har en innertemperatur på 82 grader intill kycklingbenet.
  2. Tärna, eller skiva, rödbetor och äpplen och blanda med senap och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd i hackade valnötter och tunt skuren salladslök. Blanda ner yoghurt med kryddorna och smaka av.
  4. Servera den krämig rödbetssalladen med nygrillade kycklingben.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

4 mars 2019

Laddar fler recept...