Pasta med smakrik belugabolognese

Grey Poupon Smakrik belugabolognese
Foto: Eva Hildén

Pasta med smakrik belugabolognese

15 ingredienser

40 min

Laga en vegetarisk bolognese på belugalinser - det är så gott! Passar lika bra till vardag, fest eller i matlådan.

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • ca 400 g krossade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong (utspädd)
  • 1,5 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1,5 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • 2 tsk torkad oregano
  • 300 g pasta
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, riven till servering

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Grovriv moroten.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i 2 msk olivolja i en stor kastrull tills det har mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut under omrörning.
  3. Tillsätt linser, krossade tomater, buljong, dijonsenap, soja och oregano. Koka upp och låt sjuda ca 25 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka gärna pastan al dente och blanda med såsen tillsammans med 1–2 dl av pastavattnet och låt puttra en liten stund tills pastan är färdigkokt. Stärkelsen i pastavattnet hjälper till att reda såsen och ger ett krämigare resultat – som i Italien!
  5. Servera med belugabolognesen. Toppa med parmesan och eventuellt lite färska örter, t ex persilja och/eller basilika.
TIPS!
Fler tips!
Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Grey Poupon hittar du här!

Läs mer