Små pajer med skinka och ost

Små pajer med skinka och ost
Foto: TV4

Ibland är det enklaste även det godaste. Barn brukar gilla sådant man vet hur det smakar. Ost och skinka har man ätit förut! När du ändå står i köket och knåpar kan du göra många och frysa in. Ett nyttigare pajskal gör du genom att byta ut en del av det vita vetemjölet mot grahamsmjöl.

13 mars 2009
6

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g margarin
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl strimlad skinka
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare. Kör på full fart i 5-6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse. Låt den vila i kylskåp i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200§. Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. Förgrädda pajskalen 10-15 minuter.
  3. Lägg i strimlad skinka och ost, krydda med svartpeppar. Blanda ihop äggen och mjölken. Häll blandningen över pajfyllningen. Grädda i ugnen ca 15 minuter, 200° tills äggen har stannat.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept