Sliders med schnitzel och kålsallad

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Sliders med schnitzel och kålsallad

15 ingredienser

30 min

Festliga sliders med schnitzel, kålsallad och syrlig gurka är en fräsch och god mingelrätt att njuta av i vinter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Sliders

  • 2 fläskschnitzel, utbankad
  • vetemjöl
  • ägg
  • pankoströbröd
  • frityrolja

Tonkatsusås

  • 1,5 dl ketchup
  • 1 dl äppelmos
  • 3 msk worcestersås
  • 4 msk japansk soja (ljus)
  • 2 msk sherryvinäger

Syrlig gurka

  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl risvinäger

Kålsallad

  • 4 dl kål, riven/fint strimlad

Servering

  • 8 bröd (sliderbröd)
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

Håll skärmen tänd

Sliders

  1. Panera schnitzeln i mjöl, ägg och panko.
  2. Värm oljan till 180 grader och fritera varje schnitzel krispig i ca 3 minuter.

Tonkatsusås

  1. Blanda samman ingredienserna till såsen.

Syrlig gurka

  1. Skiva gurkan och lägg den i risvinäger.

Kålsallad

  1. Riv eller strimla kålen tunt och skölj i kallt vatten.

Servering

  1. Dela och rosta bröden.
  2. Dela varje schnitzel i lagom stor bit som passar bröden.
  3. Lägg gurka i botten på bröden och schnitzel ovanpå.
  4. Toppa med majonnäs och tonkatsusås.
  5. Lägg sedan på kål och locket av brödet.