Slider med spröd torsk

koket.se
Slider med spröd torsk
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Slider med spröd torsk

22 ingredienser

30 m

Har du testat är göra sliders? Den här versionen bjuder på spröd torsk och tartardressing!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiska rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kryddig frityrsmet

  • 180 g ägg
  • 250 g kokosmjölk
  • 250 g ljus öl
  • 45 g senap (fransk)
  • 5 g tabasco
  • 18 g salt
  • 3 g svartpeppar
  • 540 g majsmjöl, fint (ej stärkelse)
  • 18 g salt
  • 3 g svartpeppar
  • 1,5 g cayennepeppar

Torsk

  • 400 g torskslag (eller annan vit fisk)
  • 180 g majsstärkelse

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk cornichons, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 krm tabasco
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad

Servering

  • bröd

Gör så här

Kryddig frityrsmet

  1. Vispa ihop ägg, kokosmjölk, öl, senap, tabasco, salt och peppar.
  2. Blanda majsmjöl, salt, peppar och cayennepeppar i en annan skål.

Torsk

  1. Panera fisken först i majsstärkelse, sen i äggblandning och slutligen i mixen av majsmjöl.
  2. Låt paneringen sätta sig i minst 20 minuter innan fritering.

Tartarsås

  1. Blanda ihop såsen.

Servering

  1. Servera kycklingen med bröd och såsen.