Slider med krispigt kycklinglår

koket.se
Slider med krispigt kycklinglår
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Slider med krispigt kycklinglår

30 ingredienser

30 m + tid i kyl

Slider med krispigt och kryddigt kycklinglår, vitkålssallad och tonkatsudressing kan bli en ny favorit!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiskt goda rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rimlag

  • 2 l vatten
  • 6 msk salt
  • 1 citron, i skivor
  • 4 kycklinglår

Crispy Chicken

  • 80 g soyghurt
  • 40 g barbequesås (ta din favorit)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Panering

  • 200 g majsmjöl
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 1 msk salt
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1,5 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk cayennepeppar
  • rapsolja (till fritering)

Vitkålssallad

  • 0,25 vitkål
  • 1 tsk salt
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk sesamolja

Tonkatsusås

  • 1 tsk farinsocker
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk mirin (japanskt sött matlagningsvin eller 1 tsk socker)
  • 2 msk worcestersås
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk vitlök, riven

Gör så här

Rimlag

  1. Koka upp ingredienserna tills saltet löst sig, låt svalna.
  2. Lägg i kycklingdelarna och ställ i kyl 12–24 timmar.

Crispy Chicken

  1. Vispa ihop yoghurt, barbequesås, salt och peppar i en stor skål.
  2. Tillsätt kycklingbitarna, vänd runt och plasta bunken. Ställ i kylen i 4 timmar.

Panering

  1. Blanda ingredienserna i en plastpåse.
  2. Tillsätt de avrunna kycklingbitarna, blås upp påsen och skaka tills bitarna är täckta.
  3. Lägg bitarna på ett galler och låt dem vila i 20 minuter så att paneringen sätter sig.
  4. Häll rapsoljan i en gryta, ca 3 cm, värm oljan till 180 grader.
  5. Fritera kycklingen i 15 minuter, vänd bitarna då och då. Det kan behöva göras i omgångar beroende på grytans storlek.
  6. Testa temperaturen genom att ta den största biten och mät så att den har en innertemperatur på minst 70 grader.
  7. Ta upp kycklingbitarna och låt dem rinna av på hushållspapper.

Vitkålssallad

  1. Riv kålen tunt på mandolin eller skiva den tunt.
  2. Blanda samman kålen med salt. Tillsätt citronsaft och blanda igen. Avsluta med att blanda ner sesamolja.

Tonkatsusås

  1. Lös upp sockret i sojan.
  2. Blanda samman med chilisås, mirin, worcestersås, ingefära och vitlök. Mixa till en slät sås.