Skuren hallonmarmeladgodis
Skuren hallonmarmeladgodis
7 ingredienser
Underbart gott marmeladgodis med tydlig smak av hallon - som en riktigt lyxig variant på geléhallon.
Ingredienser
- 350 g frysta hallon (eller färska och mixade)
- 75 g glykos
- 400 g strösocker
- 50 g pektin, flytande (eller 8 g torr pektin)
- 10 g citronsyra
- 15 g hallonlikör, framboise (eller vit rom)
- strösocker, att vända marmeladen i
Gör så här
- Koka upp hallon och socker.
- Blanda i glykos och pektin, koka ihop till 106-108 grader.
- Avstanna kokningen genom att doppa kastrullen i en skål med kallt vatten.
- Fyll små silikonformar med marmeladen. Eller använd en/flera bakplåtsfodrade formar, fyll formarna ca 10- 15 mm högt med marmelad, låt svalna, gärna över natten.
- Tag ut marmeladen ur formarna, om du har använt bakformar så skär dom i fyrkanter som är ca 2 x2 cm.
- Vänd marmeladen i socker.