Skuren hallonmarmeladgodis

Skuren hallonmarmeladgodis
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Skuren hallonmarmeladgodis

7 ingredienser

Underbart gott marmeladgodis med tydlig smak av hallon - som en riktigt lyxig variant på geléhallon.

Ingredienser

  • 350 g frysta hallon (eller färska och mixade)
  • 75 g glykos
  • 400 g strösocker
  • 50 g pektin, flytande (eller 8 g torr pektin)
  • 10 g citronsyra
  • 15 g hallonlikör, framboise (eller vit rom)
  • strösocker, att vända marmeladen i

Gör så här

  1. Koka upp hallon och socker.
  2. Blanda i glykos och pektin, koka ihop till 106-108 grader.
  3. Avstanna kokningen genom att doppa kastrullen i en skål med kallt vatten.
  4. Fyll små silikonformar med marmeladen. Eller använd en/flera bakplåtsfodrade formar, fyll formarna ca 10- 15 mm högt med marmelad, låt svalna, gärna över natten.
  5. Tag ut marmeladen ur formarna, om du har använt bakformar så skär dom i fyrkanter som är ca 2 x2 cm.
  6. Vänd marmeladen i socker.