Skördelasagne med getostbechamel

45 m
4
Spela video Skördelasagne med getostbechamel
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Lasagne

  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 1 stort knippe mangold
  • 3 morötter i olika färger
  • 3 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 500 g små tomater i blandade färger
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 pkt färska lasagneplattor
  • 1 mozzarella, riven i mindre bitar
  • 1 dl smulad getost

Bechamel med getost

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3,5 dl mjölk, varm
  • 150 g getost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk malen muskotnöt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka zucchini och mangold, riv moroten och stek detta i smör och olivolja i en stor panna tills det fått lite färg och blivit mjukt. Hacka tomaterna och vänd ner dem i grönsakerna och låt gå ihop till en ragu. Salta och peppra.
  3. Gör bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull och lägg ner mjölet, stek detta under konstant omrörning tills mjölet tjocknat och det doftar nötigt. Vispa då successivt ner den värmda mjölken och låt blandningen tjockna utan att koka. Ta av den från värmen och smula då ner getosten, låt den smälta och krydda med salt, peppar och muskot.
  4. Varva grönsaksragun med lasagneplattor och bechamel i flera lager i en ugnsform (ca 20x30 cm) och avsluta med riven mozzarella och smulad getost.
  5. Tillaga i ugn på 220 grader i ca 20 minuter, tills osten är vackert gratinerad och lasagneplattorna helt mjuka.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept