Skördelasagne med getostbechamel

koket.se
Skördelasagne med getostbechamel
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Skördelasagne med getostbechamel

19 ingredienser

45 m

En vegetarisk lasagne på en härlig grönsaksragu med zucchini, morot, mangold och tomater och en bechamelsås på getost.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lasagne

  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 1 stort knippe mangold
  • 3 morötter, i olika färger
  • 3 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 500 g små tomater (i blandade färger)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 förp färska lasagneplattor
  • 1 mozzarellaost, riven i mindre bitar
  • 1 dl smulad getost

Bechamel med getost

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3,5 dl mjölk, varm
  • 150 g getost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk malen muskot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka zucchini och mangold, riv moroten och stek detta i smör och olivolja i en stor panna tills det fått lite färg och blivit mjukt. Hacka tomaterna och vänd ner dem i grönsakerna och låt gå ihop till en ragu. Salta och peppra.
  3. Gör bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull och lägg ner mjölet, stek detta under konstant omrörning tills mjölet tjocknat och det doftar nötigt. Vispa då successivt ner den värmda mjölken och låt blandningen tjockna utan att koka. Ta av den från värmen och smula då ner getosten, låt den smälta och krydda med salt, peppar och muskot.
  4. Varva grönsaksragun med lasagneplattor och bechamel i flera lager i en ugnsform (ca 20x30 cm) och avsluta med riven mozzarella och smulad getost.
  5. Tillaga i ugn på 220 grader i ca 20 minuter, tills osten är vackert gratinerad och lasagneplattorna helt mjuka.