Skinkpaté med oliver

Skinkpaté med oliver
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinkpaté med oliver

13 ingredienser

Lättlagat och effektivt. Förbered den dagen innan, mixa ihop allt på en gång och servera till många. Syltade trattkantareller bryter smaken bra.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg skinkfärs (eller hälften kalvfärs)
  • 1 förp bacon, strimlat
  • 6 enbär, krossade
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 cl cognac
  • 1 tsk fyra kryddor
  • 1 krm timjan
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 pimentosfyllda oliver
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda färsen väl med allt utom oliverna. Kyl den en halvtimme.
  3. Fyll färsen i smord avlång bakform och varva med oliverna.
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en dryg timme.
  5. Slå av den vätska som bildas och låt färsen kallna i formen i kyl över natten.