Klassisk matpaj med enkel fyllning på äggstanning, lagrad ost, skinka och broccoli. Perfekt till middag och inte minst som matlåda. Servera gärna med en fräsch grönsallad till.
Mixa ihop smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop för hand. Tillsätt vattnet och mixa eller arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen 0,5 cm tjock och lägg i en pajform, ca 27 cm i diameter. Tryck ut degen så att den fyller pajformens alla veck och kanter, låt gärna pajdegen gå lite över kanten.
Nagga botten med en gaffel och ställ pajformen i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda pajskalet ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär bort kanterna som hänger över formen.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Skär broccolin i mindre bitar och skinkan i små tärningar. Fördela broccoli och skinka i pajskalet.
Blanda ihop ägg, grädde, cayenpeppar, salt och riven Västerbottensost i en skål.
Häll smeten i pajformen och grädda i ugnen 40-50 minuter. Ta ut och låt svalna.