Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

12 ingredienser

20 m

Den här rätten tar dig på en smakresa till Asien. En härlig rätt fylld av smak och olika texturer!

Ingredienser

portioner
  • 1 dl tempuramjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 l frityrolja
  • 2 ark nori

Kryddig senap

  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 tsk yuzu-kosho
  • 1 msk honung

Servering

  • sushiris (kokt enligt förpackningen)
  • korv (valfri sort, gärna skaldjurskorv)

Gör så här

  1. Blanda tempuramjöl och kolsyrat vatten till en smet. Värm sedan frityroljan till minst 170 grader.
  2. Skär noriarken i 8 bitar, vänd i tempurasmeten på ena sidan och fritera.

Kryddig senap

  1. Blanda ingredienserna till senapen.

Servering

  1. Fyll de friterade noriarken med sushiris, varm korv och toppa med den kryddiga ”senapen”.
Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap | Köket.se