Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

1

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Den här rätten tar dig på en smakresa till Asien. En härlig rätt fylld av smak och olika texturer!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 dl tempuramjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 l frityrolja
  • 2 ark nori

Kryddig senap

  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 tsk yuzu-kosho
  • 1 msk honung

Servering

  • sushiris (kokt enligt förpackningen)
  • korv (valfri sort, gärna skaldjurskorv)

Gör så här

  1. Blanda tempuramjöl och kolsyrat vatten till en smet. Värm sedan frityroljan till minst 170 grader.
  2. Skär noriarken i 8 bitar, vänd i tempurasmeten på ena sidan och fritera.
  3. Kryddig senap
    Blanda ingredienserna till senapen.
  4. Servering
    Fyll de friterade noriarken med sushiris, varm korv och toppa med den kryddiga ”senapen”.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer