Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Skaldjurskorv med nori taco och yuzu-koshusenap

12 ingredienser

20 m

Den här rätten tar dig på en smakresa till Asien. En härlig rätt fylld av smak och olika texturer!

Ingredienser

portioner
  • 1 dl tempuramjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 l frityrolja
  • 2 ark nori

Kryddig senap

  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 tsk yuzu-kosho
  • 1 msk honung

Servering

  • sushiris (kokt enligt förpackningen)
  • korv (valfri sort, gärna skaldjurskorv)

Gör så här

  1. Blanda tempuramjöl och kolsyrat vatten till en smet. Värm sedan frityroljan till minst 170 grader.
  2. Skär noriarken i 8 bitar, vänd i tempurasmeten på ena sidan och fritera.

Kryddig senap

  1. Blanda ingredienserna till senapen.

Servering

  1. Fyll de friterade noriarken med sushiris, varm korv och toppa med den kryddiga ”senapen”.