Skala och hacka löken grovt. Skär champinjonerna i mindre bitar.
Fräs lök och champinjoner i smör i en kastrull/gryta. Tillsätt sockret och låt det karamellisera. Häll i vinägern och låt den koka in helt i lök- och champinjonfräset. Fortsätt med öl och buljong. Låt koka några minuter.
Bryn under tiden köttbitarna hårt i en stekpanna med smör i omgångar. Lägg över köttet i grytan. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och vitpeppar. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1,5 timme.
Smaka av såsen med salt och red med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten till önskad tjocklek.
Potatispuré
Mät upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt potatisen och koka upp. Sänk värmen och småkoka i lätt bubblande vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
Koka upp grädde och mjölk under tiden som potatisen börjar bli klar, håll varmt.
Passera potatisen genom press, passör eller sil. Vispa hastigt ihop med en ballongvisp. Häll ner gräddmjölk och smör och vispa till en fin luftig puré. Smaka av med salt och muskot
Snabbsaltad gurka
Halverar gurkorna på längden. Vänd runt med salt och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
Servering
Servera grytan med puré och saltgurka. Garnera med hackad persilja.