Siris taco-dipp

koket.se
Siris taco-dipp
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris taco-dipp

24 ingredienser

40 min

Dipp till middag kan kännas knapert, men denna dipp är av sällan skådat slag. Flera lager av godsaker serveras i en stor skål och till det bjuds ugnsrostade grönsaker, tortillachips och gurkstavar att dippa med.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot
  • 500 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gurka, i stavar
  • 1 förp tortillachips (à ca 185 g)

Lager 1

  • 1 förp svarta bönor, sköljd (à ca 400 g)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 msk rapsolja
  • salt

Lager 2

  • 2 avokador
  • 2 msk olivolja
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök

Lager 3

  • 1 burk vegansk ost, dipp (à 240 g)

Lager 4

  • 3 tomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök (liten)
  • salt

Topping

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • ca 10 rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morot och potatis i stavar. Lägg på en plåt. Ringla över olja och salta. Blanda runt och rosta tills gyllene, ca 20-25 minuter
  3. Skär gurkan i stavar.

Lager 1

  1. Hacka salladslök och vitlök, spara lite av det gröna på salladslöken till servering.
  2. Lägg svarta bönor, vitlök, salladslök och olivolja i en kastrull och koka på medelvärme tills det har blivit en röra. Rör runt hela tiden. Salta.
  3. Lägg bönröran i botten på en glasskål.

Lager 2

  1. Mosa ihop avokado med olivolja, salt och en riven vitlöksklyfta. Riv ned limeskal och pressa i limesaft.
  2. Bred ut avokadoröran över bönröran.

Lager 3

  1. Toppa avokadoröran med ett lager växtbaserad ost-dipp.

Lager 4

  1. Hacka tomat och koriander grovt. Finhacka rödlöken och blanda med vinäger och olivolja i en skål. Vänd ned tomat och koriander och salta.
  2. Lägg ett lager av salsan över osten.

Topping

  1. Skiva rädisorna runt. Skär dem sedan i tunna stavar. Toppa dippskålen med klickar av växtbaserad yoghurt och strimlad rädisa.
  2. Servera dippen med morots- och potatisstavar, gurkstavar och tortillachips.