Siris snabba tortellini med spenat och ricotta

18 röster
45 m
4
Siris snabba tortellini med spenat och ricotta
Foto: TV4

Siri Barje gör snabb tortellini på färdig wontondeg - genialt! Fyllningen består av spenat, ricotta, pecorino och lite rivet citronskal och tortellinin serveras i en enkel tomatsås.

Tips! Du hittar wontondeg i frysdisken i välsorterade eller asiatiska butiker.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp wontondeg
  • 400 g spenat
  • 250 g ricottaost
  • 50 g pecorinoost, riven
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk olivolja (av god kvalitet)
  • 5 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 1 kruka basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tina wontondegen.
  2. Stek spenaten på hög värme i olja. Krydda med lite salt och stek tills den sjunker ihop helt. Häll över spenaten i ett durkslag krama ut vätskan ordentligt. Hacka sedan spenaten grovt.
  3. Blanda spenat, ricotta, pecorino, salt och peppar i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och olivolja.
  4. Ta ett ark wontondeg och lägg på en klick fyllning. Pensla kanterna på arket med lite vatten och vik över diagonalt så det blir en trekant. Tryck till och förslut fyllningen väl, vik sedan ihop kanterna till en runt tortellini (slå på klippet för att se hur Siri viker ihop tortellinin). Upprepa tills röran är slut.
  5. Hacka tomater och vitlök. Stek snabbt i smör till en enkel tomatsås, smaka av med lite citronsaft.
  6. Koka tortellinin i saltat vatten tills de flyter. Vänd sedan snabbt ned dem i tomatsåsen. Toppa med basilika och riv eventuellt över lite mer pecorino.
3 augusti 2019

Laddar fler recept...