Siris enkla ostfondue

koket.se
Siris enkla ostfondue
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris enkla ostfondue

13 ingredienser

40 min

Ostfondue på Siris vis som alla kan fixa hemma och som inte kräver någon fonduegryta. Hela camembertostar bakas i ugnen till smältande konsistens. Sen är det fritt fram att dippa loss och njuta. Välj små champinjoner och potatisar för en smidig dippning.

WW ViktVäktarna

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 askar camembertost (i spånask)
  • 1-3 klyftor vitlök
  • 2-4 msk vitt vin
  • 1 knippe färsk timjan

Tillbehör

  • 400 g delikatesspotatis
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lantbröd
  • 250 g broccoli
  • 1 burk cornichons
  • 1 burk syltlök
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär brödet i tärningar och lägg på ett fat, ställ åt sidan.
  3. Skala och skiva vitlök tunt.
  4. Skär av toppen av osten och tryck ned vitlök känt över båda, tryck ned timjan.
  5. Lägg tillbaka ostarna i asken och ställ dem i en form. Häll försiktigt på vinet. Ställ i ugnen i ca 20 minuter tills de är helt smälta.
  6. Skär broccolin i trevliga små buketter.
  7. Koka potatis i välsaltat vatten. Koka broccolin i 2 minuter i samma vatten.
  8. Dela svampen och stek den gyllene på hög värme. Salta.
  9. Skölj rädisorna, behåll blasten om den finns kvar. Dela dem sedan i två.
  10. Lägg bröd, potatis, svamp, broccoli, rädisor, cornichons och syltlök på en skärbräda där osten får plats i mitten.
  11. Ta ut den varma osten och dippa loss!