Siris enkla ostfondue
Siris enkla ostfondue
13 ingredienser
40 min
Ostfondue på Siris vis som alla kan fixa hemma och som inte kräver någon fonduegryta. Hela camembertostar bakas i ugnen till smältande konsistens. Sen är det fritt fram att dippa loss och njuta. Välj små champinjoner och potatisar för en smidig dippning.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 askar camembertost (i spånask)
- 1-3 klyftor vitlök
- 2-4 msk vitt vin
- 1 knippe färsk timjan
Tillbehör
- 400 g delikatesspotatis
- 1 knippe rädisa
- 250 g champinjoner
- 2 msk rapsolja
- 1 lantbröd
- 250 g broccoli
- 1 burk cornichons
- 1 burk syltlök
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär brödet i tärningar och lägg på ett fat, ställ åt sidan.
- Skala och skiva vitlök tunt.
- Skär av toppen av osten och tryck ned vitlök känt över båda, tryck ned timjan.
- Lägg tillbaka ostarna i asken och ställ dem i en form. Häll försiktigt på vinet. Ställ i ugnen i ca 20 minuter tills de är helt smälta.
- Skär broccolin i trevliga små buketter.
- Koka potatis i välsaltat vatten. Koka broccolin i 2 minuter i samma vatten.
- Dela svampen och stek den gyllene på hög värme. Salta.
- Skölj rädisorna, behåll blasten om den finns kvar. Dela dem sedan i två.
- Lägg bröd, potatis, svamp, broccoli, rädisor, cornichons och syltlök på en skärbräda där osten får plats i mitten.
- Ta ut den varma osten och dippa loss!