Siris chèvresallad med bulgur
Siris chèvresallad med bulgur
14 ingredienser
Matig bulgursallad med getost som gratineras med lite socker i ugnen för karamellig yta, mjukkokta rödbetor, honungsrostade valnötter och krispigt päron. Lägg gärna upp snyggt i olika lager på ett stort fat.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk olivolja
- 1 kg rödbeta (små, gärna i blandade färger)
- 1 dl valnötter
- 1 päron
- 1 kruka färsk persilja
- 0,5 msk honung
- ca 180 g chèvreost
- 3 msk strösocker
- 2 msk olja
- 1 msk vinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på högsta grill.
- Koka bulgur i buljong, blanda med salt och 2 msk olivolja när den är klar, ställ åt sidan.
- Koka betorna mjuka med skalet på och skala dem sedan under rinnande vatten. Halvera dem.
- Rosta valnötterna i en torr panna, salta och tillsätt honung efter ca 3 min, stek tills honungen har avdunstat in i nötterna, lägg åt sidan.
- Skiva päronet tunt. Hacka persiljan fint.
- Skär getosten i tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö generöst med socker på skivorna och rosta dem högst upp i ugnen! Håll koll, de ska få gyllene färg men bränns lätt.
- Ta ut och ställ åt sidan.
- Lägg bulgur på ett stort fat, lägg på betorna, päron, persilja och droppa på olivolja och vinäger samt salt och peppar.
- Lägg ut osten och stör över valnötterna!