Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en stor bunke.
Rör ihop jäst, socker och ljummet vatten i en annan skål.
Rör ned degspadet i mjölblandningen under omrörning. Stjälp ut degen på bänken och knåda i 10 minuter tills den är slät och jämn. Täck med en duk
Klipp till bakplåtspapper i 6st 7x7 cm stora bitar.
Dela upp degen i 6 bitar forma varje del till en jämn och slät bulle genom att vika in kanterna mot mitten. Nyp ihop skarvarna och lägg bullen med skarvsidan nedåt med den blanka sidan upp.
Placera varje bulle på en bit bakplåtspapper och låt jäsa under fuktig duk på ett varmt ställe i 30 minuter.
Ånga bröden i bambukorg i 10-12 minuter.
Singaporeansk chilikrabba
Öppna och rensa bort magsäck och gälar på krabborna. Dela krabban i mindre bitar och knäck klorna med baksidan av kniven. Behåll krabbspad, smör och ställ åt sidan.
Skala och grovhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Grovhacka chilin, ta ur kärnorna om du inte vill ha rätten stark.
Mixa i en matberedare tills du får en fint hackad konsistens, det ska inte bli en slät puré.
Fräs chilihacket i en stor panna med 2 msk olja tills löken blivit mjuk och söt.
Tillsätt tomatpuré och fräs tills den mörknat något i färgen.
Tillsätt sriracha, soja, fisksås, socker, risvinäger och vatten. Låt koka ihop i cirka 10 minuter tills smakerna gifter sig.
Rör ned krabbspadet, smaka av med fisksås och eventuellt mer socker och vinäger.
Rör ut maizenan i 3 msk kallt vatten och red av såsen.
Vispa ägget och häll ned i den kokande såsen i en tunn stråle.
Vänd ner krabban och krabbsmöret i den varma såsen. Krabban behöver inte tillagas ytterligare utan endast värmas upp i såsen.
Garnera med hackad salladslök och koriander. Servera.