I samarbete med Abba

Silltapas

Spela video Abba silltapas
Foto: abba
45 m

Du behöver

Lag:

  • 3 dl limejuice
  • 1 tsk socker
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker

Inläggning:

  • 1 pkt Abba 5-minuters inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 1 chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 avokado
  • 2 dl tärnad mango

Asiatisk sill:

  • 3-4 endiver
  • 2 burkar Abba sill Ingefära Lime
  • 3 dl majonnäs
  • 4 msk soja
  • Citron
  • 200 g strimlade morötter
  • 1 ask krasse

Tonfisksnitt:

  • 1 Kavringbröd
  • 2 x 200 g Abba tonfisk i vatten
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar
  • Rädisor
  • Böngroddar
  • Dill

Gör så här

  1. Sillceviche Skär sillen i små bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
  2. Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i silllagen.
  3. Asiatisk sill: Pickla strimlor av morötter i lagen. Blanda majonnäsen med sojan och smaksätt med lite citronzest och saft. Lägg ut endivebladen och toppa med majonnäs, sill, morötter och lite krasse
  4. Tonfisksnitt: Blanda alla ingredienser till tonfiskröran Skiva ut rutor av kavringen Bre ut röran på brödet och toppa med tunt skivade rädisor, böngroddar och lite dill.
Kommentera receptet

Fler goda recept