Silltapas

Foto: abba
Silltapas
28 ingredienser
45 min
Laga supersmarriga tapas på 5-minuterssill från Abba!
Abba tipsar!

Abba tipsar!
Testa någon av Abbas sillnyheter – Västkust Majo, Chili Aioli eller Brantevik
Läs mer
Ingredienser
Sillceviche
- 3 dl limejuice
- 1 tsk strösocker
Inläggning
- 1 förp Abba 5-minuterssill, i bitar
- 1 rödlök
- 1 chilifrukt
- 1 kruka färsk koriander
- 1 avokado
- 2 dl mango, tärnad
Asiatisk sill
- 3-4 endiver
- 2 förp Abba sill Ingefära Lime
- 3 dl majonnäs
- 4 msk soja
- citron
- 200 g morot, strimlade
- 1 ask krasse
Lag
- 0,5 l vatten
- 1 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl strösocker
Tonfisksnitt
- 1 kavring
- 2 burkar Abba Tonfisk i vatten
- 2,5 dl kvarg
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 klyfta vitlök (liten)
- salt
- peppar
- rädisa
- böngroddar
- dill
Gör så här
Sillceviche
- Skär sillen i små bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
- Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i silllagen.
Asiatisk sill
- Pickla strimlor av morötter i lagen.
- Blanda majonnäsen med sojan och smaksätt med lite citronzest och saft.
- Lägg ut endivebladen och toppa med majonnäs, sill, morötter och lite krasse
Tonfisksnitt
- Blanda alla ingredienser till tonfiskröran
- Skiva ut rutor av kavringen
- Bre ut röran på brödet och toppa med tunt skivade rädisor, böngroddar och lite dill.
TIPS!