I samarbete med Abba

Silltapas

Spela video Abba silltapas
Foto: abba
45 m

Du behöver

Lag:

  • 3 dl limejuice
  • 1 tsk socker
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker

Inläggning:

  • 1 pkt Abba 5-minuters inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 1 chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 avokado
  • 2 dl tärnad mango

Asiatisk sill:

  • 3-4 endiver
  • 2 burkar Abba sill Ingefära Lime
  • 3 dl majonnäs
  • 4 msk soja
  • Citron
  • 200 g strimlade morötter
  • 1 ask krasse

Tonfisksnitt:

  • 1 Kavringbröd
  • 2 x 200 g Abba tonfisk i vatten
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar
  • Rädisor
  • Böngroddar
  • Dill

Gör så här

  1. Sillceviche Skär sillen i små bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
  2. Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i silllagen.
  3. Asiatisk sill: Pickla strimlor av morötter i lagen. Blanda majonnäsen med sojan och smaksätt med lite citronzest och saft. Lägg ut endivebladen och toppa med majonnäs, sill, morötter och lite krasse
  4. Tonfisksnitt: Blanda alla ingredienser till tonfiskröran Skiva ut rutor av kavringen Bre ut röran på brödet och toppa med tunt skivade rädisor, böngroddar och lite dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba