Sillgratäng

14 röster
4
Sillgratäng
Foto: TV4

För att lyckas med sillgratängen är det viktigt att välja sill som som varken är för salt eller för mycket urvattnad.

Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g salta sillfiléer
  • 8 kokta, kalla potatisar ( ca 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk ströbörd
  • 2 dl grädde
  • 3 msk smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs dem i 1 msk smör. Skiva de kokta potatisarna.
  2. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök och sillfiléer på diagonalen. Häll över grädden, strö på ströbrödet och klicka på smör.
  3. Grädda gratängen i 20-25 minuter tills den fått fin färg.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...