Sill à la Oslo

Sill à la Oslo
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sill à la Oslo

9 ingredienser

Den milda ägg- och senapssåsen passar fint till den salta sillen. Snåla inte med den hackade persiljan. God rätt till eller på knäckebröd.

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer, i små bitar

Sås:

  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 tsk senap
  • svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär sillen i små bitar.
  2. Mosa äggulorna med senapen, krydda med peppar och rör ned oljan lite i sänder.
  3. Tillsätt ättikan och sen den ovispade grädden. Smaka av med socker och rör ned lite persilja.
  4. Vänd ned sillen. Garnera med hackad äggvita och persilja.