Snittar med vitmögelost och lingonchutney

Sigrid Bárány

Snittar med vitmögelost och lingonchutney

6 ingredienser

Snittar eller tapas som passar till glögg: krämig vitmögelost med lingonchutney serverad på vört eller pepparkaka.

Ingredienser

  • 300 g vitmögelost, krämig rumstempererad (till exempel vit Castello eller Höng Creme Vit)
  • 0,5 dl lingonsylt
  • 0,5 apelsin, zest av
  • 1 krm ingefära, mald
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger (eller citronsaft)

Till servering

  • pepparkaka (eller vörtbröd)

Gör så här

  1. Blanda lingonsylten med vinäger, ingefära och apelsinzest.
  2. Skär osten i skivor. Skär eventuellt vörtbrödet i bitar.
  3. Lägg en skiva ost på varje pepparkaka eller bit vörtbröd och garnera snittarna med lingonchutney.