Salsa fresca

Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Salsa fresca

2

9 ingredienser

Underbart smakrikt och fräscht komplement till den kokta, starkare tacosåsen.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 4 tomater (eller motsvarande mängd små)
  • 0,5 gurka
  • 4 salladslökar (eller 1 liten rödlök)
  • 1 färsk chili, grön eller röd
  • 1 limesaft, saften av
  • 0,5 limefrukt, zest
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk flingsalt med hickorysmak
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skala gurkan och kärna eventuellt ur den (inte så jätteviktigt!).
  2. Ansa salladslöken och ta bort ev. rötter.
  3. Hacka alla grönsakerna och chilin riktigt fint. Om du vill ha en mildare salsa, använd inte kärnorna och biten närmast skaftet
  4. Blanda grönsakshacket med limesaft, limezest, hackad koriander och eventuellt flingsalt med hickorysmak. Smaka av med salt. Servera. Salsan är bäst samma dag.