Sichuanesisk chiliolja
Sichuanesisk chiliolja
3 ingredienser
20 m
"Denna heta och knallröda olja är en av de viktigaste smaksättarna i det Sichuanesiska köket. Om man vill går det såklart alldeles utmärkt att pimpa till receptet med torkade kryddor, vitlök och ingefära men i mitt tycke är en ren chilismak att föredra när den används som en ingrediens i matlagningen." /Jimmy Guo
Se Jimmy Guo laga receptet

Ingredienser
- 1 dl gochugaru (koreanska chiliflakes)
- 3 dl rapsolja
- 1-2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Lägg chiliflakes i en värmetålig skål.
- Värm upp oljan till 170 grader och häll över chiliflakesen. Låt det bubbla upp och rör om. Tillsätt sesamfrön och låt svalna.
- Förvara i lufttät burk. Den håller upp till 6 månader i rumstemperatur.