Sichuanesisk chiliolja

koket.se
Sichuanesisk chiliolja
Foto: Tv4
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Sichuanesisk chiliolja

3 ingredienser

20 m

"Denna heta och knallröda olja är en av de viktigaste smaksättarna i det Sichuanesiska köket. Om man vill går det såklart alldeles utmärkt att pimpa till receptet med torkade kryddor, vitlök och ingefära men i mitt tycke är en ren chilismak att föredra när den används som en ingrediens i matlagningen." /Jimmy Guo

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl gochugaru (koreanska chiliflakes)
  • 3 dl rapsolja
  • 1-2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg chiliflakes i en värmetålig skål.
  2. Värm upp oljan till 170 grader och häll över chiliflakesen. Låt det bubbla upp och rör om. Tillsätt sesamfrön och låt svalna.
  3. Förvara i lufttät burk. Den håller upp till 6 månader i rumstemperatur.