Shirkand - yoghurt med kardemumma och pistagenötter

Shirkand - yoghurt med kardemumma och pistagenötter
Foto: Frida Wismar

Shirkand - yoghurt med kardemumma och pistagenötter

4

4 ingredienser

15 min

Receptet kommer från boken ”Yogaköket” Lava förlag, av Malin Mendel. 

Ingredienser

portioner4
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 dl pistagenötter utan skal
  • 6 dl yoghurt [ca 10 % fett]
  • 1 tsk vaniljsocker (eller honung)

Gör så här

  1. Rosta kardemumman och stöt i mortel. Krossa pistagenötterna grovt. Spara lite till garnering.
  2. Blanda kardemumman och nötterna med yoghurt och vaniljsocker eller honung.
  3. Häll upp i glas och strö över krossade nötter och kardemumma.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer