Shakshuka med lammkorv

10 röster
40 m
4

En mustig tomatgryta kryddad med chili och spiskummin som har sitt ursprung i Nordafrika. Traditionellt serveras den till frukost, här lägger Nidal till lammkorv - då blir det en perfekt middagsrätt.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tomater (beroende på storlek)
  • 1 aubergine
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 3 ägg
  • 4 lammkorvar, t ex merguez
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 msk paprikapuré (alternativt tomatpuré)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 krm svartpeppar
  • bröd till servering

Gör så här

  1. Halvera auberginen på längden och skär i skivor. Salta dem ordentligt så den beska vätskan dras ut, tar ca 10 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Finhacka chilin (kärna ur för mildare smak). Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  3. Torka av auberginen med lite hushållspapper. Stek den i omgångar i rikligt med olivolja så den får en fin yta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek lök, paprika, chili, vitlök och tomat i olivolja i en gryta. Blanda ner kryddor och puré. Låt koka upp under lock.
  5. Skär korven i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med auberginen. Häll på vatten så att det täcker. Koka ihop under lock i ca minuter tills tomaterna kokat sönder.
  6. Lyft på locket, tillsätt hackad koriander och blanda runt. Knäck ner äggen, var för sig, blanda inte ihop.
  7. Lägg på locket igen och låt sjuda så lång tid som du vill ha dina ägg. Servera med bröd.
7 april 2018

Laddar fler recept