Sesamtofu med rostad pumpa och myntayoghurt

30 m
4
Spela video Sesamtofu med rostad pumpa och myntayoghurt
Foto: TV4

Ugnsrostad butternutpumpa som serveras med sesampanerad, stekt tofu samt en fräsch yoghurtsås med mynta och lime. Fungerar lika bra till vardags som vid lite festligare tillfällen!

4 november 2017
30 m
4

Du behöver

  • 1 butternutpumpa
  • 2 rödlökar
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk garam masala
  • 70 g spenat
  • 200 g fast tofu
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl yoghurt
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0,5 chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och rensa pumpan och dela i mindre bitar. Skala löken och dela i 4 bitar. Blanda lök och pumpa med 2 msk olja samt garam masala på en plåt och rosta i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
  3. Hacka mynta men spara några blad till servering. Blanda hackad mynta, pressad vitlök, hackad chili och lite limesaft med yoghurten och låt stå.
  4. Skiva tofun i skivor och panera i sesamfröna, stek gyllene på båda sidor i 2 msk olja.
  5. Ta ut pumpan och löken ur ugnen och blanda med den färska spenaten. Servera med tofun och myntayoghurten!
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept