Sesamnudlar med honungskyckling

koket.se
Sesamnudlar med honungskyckling
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Sesamnudlar med honungskyckling

19 ingredienser

20 min

Enkel rätt med saftig honungsstekt kyckling serverad med en smakrik sås och äggnudlar. Supersmarrig middag på 20 minuter!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven

Sås

  • 2 msk tahinipasta
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Nudlar

  • 250 g äggnudlar
  • 0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
  • 3 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 msk salta jordnötter, hackade
  • 2 msk vita sesamfrön, rostade
  • ev chiliolja

Gör så här

Kyckling

  1. Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
  2. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar.
  4. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Servera genast!