Sesamnudlar med honungskyckling

125 röster
20 min
4
Sesamnudlar med honungskyckling
Foto: TV4

Enkel rätt med saftig honungsstekt kyckling serverad med en smakrik sås och äggnudlar. Supersmarrig middag på 20 minuter!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven

Sås

  • 2 msk tahini
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 250 g äggnudlar
  • 0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
  • 3 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 msk salta jordnötter, hackade
  • 2 msk vita sesamfrön, rostade
  • ev chiliolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kyckling
    Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
  2. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.
  3. Sås
    Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar.
  6. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Servera genast!
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...