Sesamhalstrad tonfisk med wasabicréme


Foto: Tv4
Sesamhalstrad tonfisk med wasabicréme
18 ingredienser
15 m
Den här lyxiga förrätten består av sesamhalstrad tonfisk med wasabicréme.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Zandra - Uppsala laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg
- 160 g tonfisk, fryst (Ica Maxi gnista 018-8888600 - MSC-märkt, grön enligt wwfs-fiskguide)
- 1 tsk sesamolja (att pensla tonfisken med)
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk smör (att steka i, matolja går bra)
- salt
- peppar
- 100 g Crème Bonjour Wasabi, spritsat
- sesamolja, droppat
- vita sesamfrön
- svarta sesamfrön
- ärtskott
Edamamebönor
- 500 g edamamebönor, frysta med skal
- 1 dl majonnäs
- sriracha (efter tycke och smak)
- 1 msk japansk soja
- flingsalt
- chiliflakes
Gör så här
- Koka upp en kastrull med vatten. Lägg försiktigt i äggen och låt koka i exakt 3 minuter. Ta av kastrullen från plattan och skölj äggen i kallt vatten.
- Töm innehållet ifrån äggen i en mixerskål och mixa en kort stund.
- Skär den färska tonfisken i ”stänger” ca 3×10 cm (eler så lång som tonfisken är).
- Pensla tonfisken med sesamolja och rulla stängerna i sesamfrön. Salta och peppra.
- Hetta upp en panna med smör eller olja och halstra tonfiskstängerna runt om, ca 20 sekunder per sida. Ta upp och låt svalna på ett fat.
- Skär upp kuber av tonfisken likt större tärningar. Ställ dem på en tallrik med stekytan uppåt. Spritsa lite Wasabi-färskost på varje och toppa med en droppe sesamolja, lite svarta och vita sesamfrön och slutligen en kvist ärtskott.
- Tryck ner en tandpetare i varje och ställ in i kylen fram till servering.
Edamamebönor
- Koka de frysta edamamebönorna i saltat vatten enligt förpackningen, ca 2–3 minuter.
- Blanda majonnäs med sriracha och häll i soja.
- Häll av bönorna och låt torka någon minut på hushållspapper.
- Strö flingsalt och chiliflakes över bönorna. Servera med chilimayo.
- Ät genom att med tänderna dra ut bönorna ur skidorna och lämna den träiga skidan åt sidan.