Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
16 ingredienser
30 m
En vardagsklassiker som är svår att tröttna på! Piffa upp den klassiska pyttipannan med senapsstuvning, picklad lök, salladslök och persilja. Serveras med Felix inlagda rödbetor!
FELIX Krögarpytt är gjord på 100% svenskt kött och potatis, och tillagas lokalt i Eslöv i hjärtat av Skåne.
Läs mer
Ingredienser
Picklad lök
1 rödlök
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit 12 %
Stuvad pytt
ca 1 kg Felix Krögarpytt
smör, till stekning
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt
peppar
Servering
4 ägg
olja, till stekning
0,5 kruka persilja
2 salladslökar
Felix skivade rödbetor
Gör så här
Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
Skiva salladslök och hacka persilja.
Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.