Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

POPULÄRT
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
Foto: köket.se

Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

16 ingredienser

30 m

En vardagsklassiker som är svår att tröttna på! Piffa upp den klassiska pyttipannan med senapsstuvning, picklad lök, salladslök och persilja. Serveras med Felix inlagda rödbetor!

Ingredienser

portioner

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Stuvad pytt

  • ca 1 kg Felix Krögarpytt
  • smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 ägg
  • olja, till stekning
  • 0,5 kruka persilja
  • 2 salladslökar
  • Felix skivade rödbetor

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
  2. Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
  4. Skiva salladslök och hacka persilja.
  5. Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.