I samarbete med FELIX

Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

2 röster
30 m
4
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
Foto: köket.se

En vardagsklassiker som är svår att tröttna på! Piffa upp den klassiska pyttipannan med senapsstuvning, picklad lök, salladslök och persilja.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättika

Stuvad pytt

  • ca 1 kg Felix krögarpytt
  • smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 ägg
  • olja, till stekning
  • 0,5 kruka persilja
  • 2 salladslökar
  • Felix skivade rödbetor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
  2. Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
  4. Skiva salladslök och hacka persilja.
  5. Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...