Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
16 ingredienser
30 m
En vardagsklassiker som är svår att tröttna på! Piffa upp den klassiska pyttipannan med senapsstuvning, picklad lök, salladslök och persilja. Serveras med Felix inlagda rödbetor!
Ingredienser
Picklad lök
- 1 rödlök
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
Stuvad pytt
- ca 1 kg Felix Krögarpytt
- smör, till stekning
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- salt
- peppar
Servering
- 4 ägg
- olja, till stekning
- 0,5 kruka persilja
- 2 salladslökar
- Felix skivade rödbetor
Gör så här
- Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
- Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
- Skiva salladslök och hacka persilja.
- Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.