Senapsroulader med hasselbackspotatis

46 röster
1 h
4

Senapsroulader med hasselbackspotatis och gräddsås blir snabbt en populär rätt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Senapsroulader

  • 8 skivor lövbiff (av nötinnanlår)
  • senap
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 5 dl grädde

Hasselbackspotatis

  • 8 fasta potatisar
  • flytande smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ost, riven
  • ströbröd

Tillbehör

  • sallad
  • tomat
  • rödvinsgelé
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Senapsroulader
    Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Bred ut senap över hela den utbankade lövbiffen och krydda med salt och peppar efter behag.
  2. Rulla ihop lövbiffarna till en rulle och fäst en tandpetare igenom rullen så den hålls på plats i stekgrytan.
  3. Smält smör i en stekgryta och stek rouladerna på medelhög värme tills de får fin färg. Häll i grädden och låt sjuda i cirka 30 minuter.
  4. Hasselbackspotatis
    Skala potatisarna och dela dem i två delar. Skär täta skåror i potatisen, men inte helt igenom och lägg dem i en smord ugnsfast form.
  5. Ringla flytande smör och olja över potatisen och krydda med salt och peppar. Strö riven ost och ströbröd över potatisen och baka i ugn på 225 grader cirka 30-35 minuter.
  6. Servera rouladerna med hasselbackspotatis, gräddsås, sallad, tomat och en klick gelé.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...