Senapsroulader med hasselbackspotatis

Senapsroulader med hasselbackspotatis
Foto: Tv4

Senapsroulader med hasselbackspotatis

Av: Susanne - Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

Senapsroulader med hasselbackspotatis och gräddsås blir snabbt en populär rätt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Senapsroulader

  • 8 skivor lövbiff (av nötinnanlår)
  • senap
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 5 dl grädde

Hasselbackspotatis

  • 8 fasta potatisar
  • flytande smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ost, riven
  • ströbröd

Tillbehör

  • sallad
  • tomat
  • rödvinsgelé

Gör så här

Senapsroulader

  1. Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Bred ut senap över hela den utbankade lövbiffen och krydda med salt och peppar efter behag.
  2. Rulla ihop lövbiffarna till en rulle och fäst en tandpetare igenom rullen så den hålls på plats i stekgrytan.
  3. Smält smör i en stekgryta och stek rouladerna på medelhög värme tills de får fin färg. Häll i grädden och låt sjuda i cirka 30 minuter.

Hasselbackspotatis

  1. Skala potatisarna och dela dem i två delar. Skär täta skåror i potatisen, men inte helt igenom och lägg dem i en smord ugnsfast form.
  2. Ringla flytande smör och olja över potatisen och krydda med salt och peppar. Strö riven ost och ströbröd över potatisen och baka i ugn på 225 grader cirka 30-35 minuter.
  3. Servera rouladerna med hasselbackspotatis, gräddsås, sallad, tomat och en klick gelé.