Semolinapudding från Kashmir

Semolinapudding från Kashmir
Foto: TV4

Den som tycker om mannagrynspudding kommer att gilla den här efterrätten. Den får sin smak av att både mandeln och couscousgrynen är gyllenfrästa i smör.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 msk smält osaltat smör
  • 25 g skalade och flisade sötmandlar
  • 2 dl couscous
  • 1 msk russin
  • 5 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Värm smöret på medelvärme i en kastrull tills det är mycket ljust brunt. Lägg i mandeln och fräs den 1-2 minuter tills den är gyllenbrun. Ta upp den med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper.
  2. Häll couscousen i kastrullen och fräs på låg värme tills den är guldbrun. Rör hela tiden så att den inte bränns vid. Blanda i russinen. Sätt till mjölken och sockret, koka upp, sänk värmen till låg och fortsätt röra tills blandningen är fast och släpper kastrullens kanter.
  3. Skeda upp puddingen på serveringsfat, garnera med mandeln och servera den varm eller ljummen.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept