Semmelscones
Semmelscones
11 ingredienser
20 m
Gillar du semlor? Då måste du även testa de här ljuvlga sconsen som serveras med vispad grädde och mandelmassa. En riktig fullträff i vår!
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 1,5 dl mjölk
Pensling
- 2 msk mjölk
Servering
- 3 dl vispgrädde
- 200 g mandelmassa
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl, socker, kardemumma, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
- Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla degen cirka 2 cm tjocklek, stansa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. De ska bli ca 5–6 cm i diameter.
- Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg.
- Dela på sconesen och fyll med mandelmassa och grädde. Pudra slutligen över florsocker. Sen är det bara att njuta!