Semmelpannkakor med rostad mandelfyllning
Semmelpannkakor med rostad mandelfyllning
14 ingredienser
Till frukost, brunch eller dessert? Det finns alltid ett tillfälle för de här smarriga och fluffiga pannkakorna i amerikansk stil. Galet goda och ett betydligt mer snabbfixat alternativ till klassiska semlor.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Pannkakor
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kardemumma, nymalen
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 ägg
- smör, till stekning
Fyllning
- 200 g sötmandel
- 200 g florsocker
- 1 äggvita
- vispgrädde
Till servering
- vispgrädde, vispad
- mandelspån, rostad
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret.
- Tillsätt mjölken i bunken och vispa till en slät smet. Avsluta med att vispa ner ägget och det smälta smöret.
- Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
Fyllning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mandlarna på en ugnsplåt. Rosta dem med skal mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
- Mixa mandeln tillsammans med florsocker. Tillsätt äggvitan och mixa till en massa. Tillsätt lite vispgrädde tills massan blir lagom krämig.
- Lägg upp pannkakor med mandelmassefyllning mellan, toppa med grädde och rostade mandelspån.