Semmelglass i strut
Semmelglass i strut
7 ingredienser
20 m + frystid
”Semmelglassen är glassen som slår alla glassar.” /Jessica Frej
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk sötad
- 2 tsk malen kardemumma, nymald
- 200 g mandelmassa
- 1 burk dulce de leche
- 2 tsk flingsalt
- glasstrut
Gör så här
- Vispa grädden fast.
- Blanda kondenserad mjölk med kardemumma.
- Blanda sedan ner grädden i den kondenserade mjölken och häll i en form som går att frysa.
- Riv mandelmassan och blanda med den karamelliserade mjölken och salt. Klicka ner blandningen i formen.
- Dra en kniv genom blandningen så det swirlas. Ställ i frysen i minst 8 timmar.
- Skär antingen glassen i bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.