Semifreddo med citrus och myntamarinerade bär

9 röster
6 h
4

Oemotståndligt god glassdessert med en citrussmakande semifreddo med maränger och myntamarinerade bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
6 h
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 burk lemon curd
  • 0,5 påse maränger
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 250 g blandade bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Separera gulorna från vitorna i två separata bunkar. Vispa innehållet i respektive bunke tillsammans med 1 msk socker vardera.
  2. Vispa grädden i en separat skål. Vänd ner gulorna och vitorna i skålen med den vispade grädden.
  3. Krossa ner maränger i smeten. Vänd ner lemon curd. Finriv sedan skal från limen och apelsinen.Vänd runt försiktigt.
  4. Fördela i skålar eller glas och låt stå i frysen i ca 5 timmar före servering.
  5. Skiva bären. Hacka mynta.n. Blanda bär, mynta och saft från lime och apelsin i en bunke.
  6. Servera bären tillsammans med semifreddon.
27 juli 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept