Sej med salsa verde och pancetta

Sej med salsa verde och pancetta
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Sej med salsa verde och pancetta

5

20 ingredienser

40 min

Isabella Morrone bjuder på en rätt fullproppad med goda smaker. Sej stekt till perfektion i smör serveras med en smakrik salsa verde, kapris och pancetta. En underbar middag att njuta av till helgen.

Ingredienser

portioner4
  • 4 sejfiléer (á 150 g)
  • 3 msk kapris (kaprisbär)
  • 400 g vaxbönor
  • 100 g smör
  • extra virgin olivolja
  • 150 g pancetta, tärnad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk basilika, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • flingsalt

Salsa verde

  • 0,5 kruka gräslök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, juicen
  • 5 sardeller
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salsa verde
    Mixa allt i en matberedare. Smaka av. Låt stå kallt.
  2. Sej
    Salta och peppra sejfileerna.
  3. Hetta upp en panna och stek pancetta tills krispig, lyft upp pancetta och lägg i sejfileerna i fettet som finns kvar i stekpannan. Tillsätt saltat smör, bryn det och ös över fisken till den är helt gyllene och färdig. Lyft upp försiktigt.
  4. Stäng av plattan och lägg i kaprisbär och pancetta.
  5. Bönor
    Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka vaxbönorna tills dom är mjuka men ändå med tuggmotstånd. Blanda upp med 2 msk olivolja och lite flingsalt.
  6. Montering
    Lägg salsa verde i botten på tallriken. Lägg på sej och vaxbönor. Toppa med det brynta smöret med kapris och pancetta.