Sej med salsa verde och pancetta

koket.se
Sej med salsa verde och pancetta
Foto: TV4
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Sej med salsa verde och pancetta

20 ingredienser

40 min

Isabella Morrone bjuder på en rätt fullproppad med goda smaker. Sej stekt till perfektion i smör serveras med en smakrik salsa verde, kapris och pancetta. En underbar middag att njuta av till helgen.

Se Isabella Morrone laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 sejfiléer (á 150 g)
  • 3 msk kapris (kaprisbär)
  • 400 g vaxbönor
  • 100 g smör
  • extra virgin olivolja
  • 150 g pancetta, tärnad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk basilika, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • flingsalt

Salsa verde

  • 0,5 kruka gräslök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, juicen
  • 5 sardeller
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Salsa verde

  1. Mixa allt i en matberedare. Smaka av. Låt stå kallt.

Sej

  1. Salta och peppra sejfileerna.
  2. Hetta upp en panna och stek pancetta tills krispig, lyft upp pancetta och lägg i sejfileerna i fettet som finns kvar i stekpannan. Tillsätt saltat smör, bryn det och ös över fisken till den är helt gyllene och färdig. Lyft upp försiktigt.
  3. Stäng av plattan och lägg i kaprisbär och pancetta.

Bönor

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka vaxbönorna tills dom är mjuka men ändå med tuggmotstånd. Blanda upp med 2 msk olivolja och lite flingsalt.

Montering

  1. Lägg salsa verde i botten på tallriken. Lägg på sej och vaxbönor. Toppa med det brynta smöret med kapris och pancetta.