Sej med salsa verde och pancetta
Sej med salsa verde och pancetta
20 ingredienser
40 min
Isabella Morrone bjuder på en rätt fullproppad med goda smaker. Sej stekt till perfektion i smör serveras med en smakrik salsa verde, kapris och pancetta. En underbar middag att njuta av till helgen.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 4 sejfiléer (á 150 g)
- 3 msk kapris (kaprisbär)
- 400 g vaxbönor
- 100 g smör
- extra virgin olivolja
- 150 g pancetta, tärnad
- 2 msk persilja, hackad
- 2 msk basilika, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- flingsalt
Salsa verde
- 0,5 kruka gräslök
- 0,5 kruka persilja
- 1 klyfta vitlök
- 1 citron, juicen
- 5 sardeller
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk ströbröd
- 4 msk extra virgin olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Salsa verde
- Mixa allt i en matberedare. Smaka av. Låt stå kallt.
Sej
- Salta och peppra sejfileerna.
- Hetta upp en panna och stek pancetta tills krispig, lyft upp pancetta och lägg i sejfileerna i fettet som finns kvar i stekpannan. Tillsätt saltat smör, bryn det och ös över fisken till den är helt gyllene och färdig. Lyft upp försiktigt.
- Stäng av plattan och lägg i kaprisbär och pancetta.
Bönor
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka vaxbönorna tills dom är mjuka men ändå med tuggmotstånd. Blanda upp med 2 msk olivolja och lite flingsalt.
Montering
- Lägg salsa verde i botten på tallriken. Lägg på sej och vaxbönor. Toppa med det brynta smöret med kapris och pancetta.