Sebastians chimichurri

Sebastians chimichurri
Foto: Tv4

Sebastians chimichurri

1

8 ingredienser

30 m

"Chimichurri är en populär sås, eller marinad, till Asado eller grillat kött. Såsen tros komma från Baskien och utvandrat till Argentina och Sydamerika som ser den som sin sås numera. Basreceptet består av persilja, vitlök, olja och vinäger eller citron. Men man kan även tillsätta t.ex. chili, koriander, lagerblad, spiskummin, lök mm" /Sebastian Schauermann

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1,5 dl olivolja (gärna av en bättre sort med en gräsig och pepprig ton)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2-4 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll olivolja, vinäger salt och peppar i en skål.
  2. Lägg i lök och vitlök i samma bunke. Låt det stå och dra i några minuter så blir lökarna mild och fina i smaken.
  3. Tillsätt sedan persiljan och chilin och rör runt.
  4. Gör gärna chimichurrin lite i förväg så den får stå och dra till sig och alla goda smaker får gifta sig lite.