Seabreamfiléer med passionsfruktssmörsås, smörslungade potatisar och grönsaker

45 m
4
Seabreamfiléer med passionsfruktssmörsås, smörslungade potatisar och grönsaker
Foto: Daniel Lakatosz
45 m
4

Du behöver

  • 8 filéer Seabream
  • 200 g morötter (små)
  • 200 g vaxbönor
  • 10-12 potatisar (beroende på storlek)
  • salt
  • svart/vitpeppar
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning

Passionssmörsås

  • 100 g passionsfruktspuré
  • 3 salviablad
  • 250 g smör
  • 1 passionsfrukt
  • salt och vitpeppar

Garnering

  • färsk dill
  • 2 passionsfrukter
  • citron

Gör så här

  1. Fjälla, filéa fiskarna och få ut totalt 8 filéer från 4 fiskar. Skär ca 2 snitt i skinnet på varje filé (då viker sig inte fisken i stekpannan) Skölj och ställ åt sidan.
  2. Ansa/skala och skölj vaxbönorna och morötterna. Koka morötterna i i några minuter och ha sedan i vaxbönorna. Koka till nästan klara, men så de behåller lite krispighet. Skrubba potatisarna och koka mjuka, ställ åt sidan
  3. Såsen- Skär upp det kalla smöret i kuber. Koka upp passionfruktspurén tillsammans med salviabladen i en kastrull, låt reducera en aning. Sänk värmen på spisen (ca nivå 3) och ta bort salviabladen. Vispa hastigt i smöret, lite i taget tills du får en krämig konsistens på såsen. Skrapa i 1 passionsfrukt med kärnor, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Såsen kan värmas upp senare.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja riktigt hett. Salta/peppra och stek filéerna med skinnsidan nedåt i ca 3 minuter eller tills skinnet är gyllene och krispigt. Ha i rikligt med smör och ösa i ca 1 minut. Ställ åt sidan.
  5. Hetta upp en stekpanna och ha i smör. Ha i vaxbönorna, morötterna och potatisarna och vänd om i smöret i nån minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Uppläggning Lägg potatisarna, vaxbönorna och morötterna på ett stort fat. Ha på seabramfiléerna, häll över såsen och toppa med massa färsk dill. Garnera med passionsfrukt, citronklyftor och servera direkt.
  7. Tips: 1. Be personalen vid fiskdisken att filea fisken om du är osäker. Tips: 2. Ha nån tyngd på filéerna när du steker dem tex, en till stekpanna. På så sätt blir skinnet på filéerna ännu mer krispigare, godare och håller sig raka och fina.
Kommentera receptet

Fler goda recept