Hur spritsar man rosor?
Hur spritsar man rosor?
14 ingredienser
1,5 h
Saftig morotskaka toppade med riktigt god frosting gjord på färskost. Titta på klippet för att se hur du bakar den och hur du kan dekorera den med fina rosor.
Använd t ex en stängd stjärntyll när du spritsar.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg
- 2,5 dl rörsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk malen kanel
- 0,5 msk malen ingefära
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
- 1,5 dl neutral olja
- 3 morötter
Frosting
- 50 g smör, rumsvarmt
- 200 g färskost
- 4 dl florsocker, siktat
- limefrukt, rivet
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Smörj hela insidan med smör.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
- Tillsätt oljan och de rivna morötterna. Vänd om så smeten blir jämn och fin.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka i mitten på kakan. Den ska vara torr när du drar upp den. Låt kakan svalna helt under en kökshandduk utan form.
Frosting
- Vispa smöret krämigt, tillsätt cream cheese och vispa på hög effekt i några minuter. Sikta över florsockret och vispa ihop så det blir krämigt. Spritsa eller bred ut frostingen på den helt avsvalnade kakan och strö över lite rivet limeskal.