Schnitzel på karré med färsk vitlök
Schnitzel på karré med färsk vitlök
15 ingredienser
30 m
Här kommer en riktigt god och festlig rätt bestående av schnitzel med färsk vitlök, perfekt att njuta av i helgen! Servera med Fabians krämiga örtmajonnäs - se recept här!
Se Fabian Olli Johanson laga receptet

Ingredienser
#Picklade rovor
- äppelcidervinäger
- senapskorn
- strösocker
- vatten
- 2 kålrabbi
- 1 knippe rädisa
Schnitzel
- 600 g fläskkarré benfri
- salt
- 3 ägg
- 2 msk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 200 g pankoströbröd (grovt ströbröd)
- 1 knippe färsk vitlök
- olja
- 100 g smör
Gör så här
Picklade rovor
- Koka ihop äppelcidervinäger, senapskorn, socker och vatten.
- Skala kålrabbin och skär i mindre bitar tillsammans med rädisorna.
- Lägg rovorna i en glasburk, häll över lagen och förslut med lock.
Schnitzel
- Skiva karrén i fyra jämnstora skivor. Lägg varje skiva mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba, alternativt en liten kastrull tills köttet är 1 cm tjockt.
- Salta båda sidorna av köttet med finkornigt salt.
- Vispa samman ägg med 2 msk vatten.
- Panera fläsket först i mjöl, därefter äggsmeten och sist i panko.
- Dela de färska vitlökarna en gång på längden.
- Hetta upp en panna på medelvärme, tillsätt en skvätt naturell olja och ungefär två matskedar smör. När smöret tystnat så lägg i schnitzeln ifrån dig tillsammans med två klyfter färsk vitlök. När schnitzeln är frasig och gyllenbrun på båda sidorna så är den klar.
- Stek i omgångar och låt de redan klara ligga och vila på ett galler för att bevara frasigheten.