Schnitzel på karré med färsk vitlök

koket.se
Schnitzel på karré med färsk vitlök
Fabian Olli Johanson
Fabian Olli Johanson

Schnitzel på karré med färsk vitlök

15 ingredienser

30 m

Här kommer en riktigt god och festlig rätt bestående av schnitzel med färsk vitlök, perfekt att njuta av i helgen! Servera med Fabians krämiga örtmajonnäs - se recept här!

Se Fabian Olli Johanson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

#Picklade rovor

  • äppelcidervinäger
  • senapskorn
  • strösocker
  • vatten
  • 2 kålrabbi
  • 1 knippe rädisa

Schnitzel

  • 600 g fläskkarré benfri
  • salt
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g pankoströbröd (grovt ströbröd)
  • 1 knippe färsk vitlök
  • olja
  • 100 g smör

Gör så här

Picklade rovor

  1. Koka ihop äppelcidervinäger, senapskorn, socker och vatten.
  2. Skala kålrabbin och skär i mindre bitar tillsammans med rädisorna.
  3. Lägg rovorna i en glasburk, häll över lagen och förslut med lock.

Schnitzel

  1. Skiva karrén i fyra jämnstora skivor. Lägg varje skiva mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba, alternativt en liten kastrull tills köttet är 1 cm tjockt.
  2. Salta båda sidorna av köttet med finkornigt salt.
  3. Vispa samman ägg med 2 msk vatten.
  4. Panera fläsket först i mjöl, därefter äggsmeten och sist i panko.
  5. Dela de färska vitlökarna en gång på längden.
  6. Hetta upp en panna på medelvärme, tillsätt en skvätt naturell olja och ungefär två matskedar smör. När smöret tystnat så lägg i schnitzeln ifrån dig tillsammans med två klyfter färsk vitlök. När schnitzeln är frasig och gyllenbrun på båda sidorna så är den klar.
  7. Stek i omgångar och låt de redan klara ligga och vila på ett galler för att bevara frasigheten.