Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

11

15 ingredienser

40 min

Isabella bjuder på en frasigt panerad schnitzel med ett salt sardellsmör och ljuvlig citronpotatis. Fantastiska italienska smaker kombinerade i en härligt lyxig vardagsmiddag för hela familjen. 

Tips: Får du sardellsmör över är det supergott att doppa kronärtskocka i.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor fläskschnitzel, tunt skivade eller bankade
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd)
  • 1 burk tapenade
  • 1 olivolja med citron
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar

Sardellsmör

  • 1 burk sardeller (i olja)
  • 150 g smör, osaltat
  • 2 msk kapris
  • citron (eventuellt)

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten med en halv citron.
  2. Mixa smöret i en matberedare med sardell och kapris. Smaka av och blanda ev. i lite citron för lite extra syrlighet.
  3. Salta och peppra köttet på båda sidorna.
  4. Ta fram tre skålar. Lägg mjöl i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha ströbröd i den tredje. Panera köttet på båda sidor i mjöl, ägg och ströbröd. Lägg åt sidan.
  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek köttet på båda sidorna tills gyllene. Lägg i några blad färsk salvia och stek tillsammans med schnitzel tills salvian blir lite knaprig.
  6. Hacka persiljan fint.
  7. Krossa potatisen lite och blanda med tapenade, olivolja och fint hackad persilja.
  8. Servera köttet med potatisen, smöret, citronskivor och den stekta salvian. Toppa med lite färsk salvia.