Savoiardikex med choklad
Savoiardikex med choklad
9 ingredienser
40 m
”Chokladälskarens variant av de klassiska italienska kexen som används till tiramisu. Här bakas de med kakao och kakaonibs samt toppas med rårörsocker eller råsocker innan ugnen. Lycka till!" /Alexander Pelli
Här hittar du recept på Alexanders tiramisu med chokladkex >>
Se Alexander Pelli laga receptet

Ingredienser
- 2 äggvitor, ekologiska [ca 68 g]
- 1 g salt [1,25 krm]
- 30 g strösocker, ekologiskt [2,25 msk]
- 2 äggulor, ekologiska [34 g]
- 30 g strösocker [2,25 msk]
- 50 g vetemjöl [0,85 dl]
- 10 g kakao [0,25 dl]
- 10 g kakaonibs (valfritt) [0,2 dl]
- rörsocker (rårörsocker till topping)
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme utan fläkt.
- Vispa äggvitan med saltet, när det börjar bli pösigt tillsätter du första delen socker lite i taget. Du ska få en fast och glansig maräng.
- Vispa äggulan och andra delen socker tills det blir ljust och pösigt, detta tar ca 5 minuter.
- Blanda samman alla de torra ingredienserna men spara kakaonibsen vid sidan.
- Blanda äggulan med en mindre mängd maräng. Varva sedan med att sikta i och vända ner en del av det torra ingredienserna och marängsmet tills allting är blandat. Avsluta med att vända i kakaonibs.
- Spritsa ut smeten till avlånga eller runda kakor beroende på vilken form/formar som du ska använda. Rundlar om 5-6cm ger upp till 16st kakor beroende på tjocklek och blandning.
- Toppa med rårörsocker och baka i 20 minuter med luckan på glänt, sätt en bit aluminiumfolie mellan luckan och ugnen för att hålla den öppen.